Antena 3 CNN Economic Biz News Business Reprezentanţii companiei Boeing declară fezabil zborul pe bază de biocombustibil

Reprezentanţii companiei Boeing declară fezabil zborul pe bază de biocombustibil

Reprezentanţii companiei Boeing declară fezabil zborul pe bază de biocombustibil
28 Oct 2008   •   12:54

În aproximativ 3 ani aeronavele vor putea zbura cu ajutorul biocombustibililor, susţin reprezentanţii companiei Boeing.

Darrin Morgan, expert în probleme de mediu la producătorul de aeronave, a declarat că în prezent se aşteaptă autorizaţiile pentru utilizarea biocombustibililor.

?Aprobările se vor acorda mult mai repede decât se anticipase; credem că în trei ani ? poate chiar şi mai repede - aeronavele noastre vor folosi acest tip de carburant?, a susţinut el.

Darrin Morgan a precizat că noul tip de combustibil nu implică modificări aduse modelului Boeing, însă problema cea mai mare ar fi recoltele agricole pe baza cărora va fi fabricat noul carburant. Pentru alimentarea a 13.000 de avioane comerciale cu ajutorul combustibililor obţinuţi din boabe de soia, ar fi necesar ca o suprafaţă de teren de dimensiunea continentului european să fie cultivată cu soia numai în acest scop.

?Nu schimbările tehnologice sunt problema aici, ci disponibilitatea masei biologice?, a completat Morgan. Din acest motiv, cu toate că ar putea comuta integral pe combustibil ecologic, Boeing plănuieşte să funcţioneze doar cu 30% biocombustibil.

În momentul de faţă liniile aeriene Virgin Atlantic şi Air France-KLM testează utilizarea biocombustibilului. Willie Walsh, directorul executiv al British Airways, a catalogat acest lucru drept o măsură populistă.

De cealaltă parte, cei care se opun acestor măsuri invocă faptul că preţul alimentelor va creşte considerabil dacă terenurile agricole vor fi folosite doar pentru obţinerea carburantului. Un alt semnal de alarmă este tras de cei care cred că acest lucru va duce la defrişări şi mai ample decât în prezent.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Boeing
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close