Antena 3 CNN Economic Biz News Business România a avut în ianuarie a patra creştere anuală din UE a producţiei industriale

România a avut în ianuarie a patra creştere anuală din UE a producţiei industriale

România a avut în ianuarie a patra creştere anuală din UE a producţiei industriale
Sursa foto: romania
12 Mar 2010   •   18:29

România a avut în ianuarie a patra creştere anuală din UE a producţiei industriale, de peste patru ori mai puternică decât media celor 27 de state membre, potrivit datelor prezentate vineri de Eurostat şi citate de Reuters.

Producţia industrială a României s-a diminuat cu 6,8% în ianuarie 2010 faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, iar media UE a fost de 1,5%. În zona euro, indicatorul a crescut la 1,4%.
Cele mai puternice creşteri au fost înregistrate în Malta (14,3%), Polonia (11%), Cehia (8%) şi România, iar la polul opus se situează Danemarca (-9,8%), Lituania (-5,5%), Grecia (-4,4%) şi Spania (-2,5%).
Producţia industrială a crescut în termeni anuali în 12 state membre UE şi a pierdut în alte şapte, datele fiind indisponibile sau confidenţiale pentru restul de şase ţări.
În termeni lunari, în ianuarie 2010 faţă de decembrie 2009, indicatorul a înregistrat în zona euro o apreciere record de 1,7%.
Cele mai puternice avansuri lunare au fost consemnate în Irlanda (15,3%), Bulgaria (4,9%), Estonia (4,5%) şi Danemarca, iar cele mai abrupte scăderi în Portugalia şi Finlanda (-2,2% fiecare), Letonia (-1,6%) şi Spania (-1,1%).

România înregistrat cel mai redus ritm de creştere, de 0,1%, plasându-se pe locul al 13-lea în UE.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: România
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close