Antena 3 CNN Economic Biz News Business România ar putea pierde aproape 30 de miliarde de euro fonduri nerambursabile

România ar putea pierde aproape 30 de miliarde de euro fonduri nerambursabile

România ar putea pierde aproape 30 de miliarde de euro fonduri nerambursabile
Sursa foto: romania
26 Ian 2010   •   18:05

România riscă să piardă aproape 30 de miliarde de euro fonduri nerambursabile susţin reprezentanţii a peste 100 de organizaţii neguvernamentale. Aceştia i-au trimis o scrisoare deschisă premierului Emil Boc în care acuză ineficienţa Guvernului şi a autorităţilor publice responsabile cu gestionarea acestor fonduri.

Printr-o scrisoare deschisă trimisă, marţi, premierului Emil Boc, organizaţiile nonguvernamentale, alături de sindicate şi patronate, sesizează "problemele grave" cu care se confruntă, în acest moment, nu numai solicitanţii de fonduri din instrumente structurale, dar şi cei care beneficiază deja de finanţări, se arată într-un comunicat al Centrului de Resurse pentru participare publica ? CeRe, scrie Mediafax.

Semnatarii scrisorii atenţioenază asupra duratei mari de timp dintre momentul depunerii cererii de finanţare şi momentul primirii răspunsului. Solicitanţii au primit răspuns la zece luni după depunerea cererii, "în contrast cu promisiunea de acum un an a prim-ministrului, conform căreia acest lucru urmă să se întample în maximum 30 de zile", a spus sursa citată.

ONG-urile, sindicatele şi patronatele sunt nemulţumite de durata mare a procedurilor de contractare. Există solicitanţi cărora li s-au aprobat cererile, dar care încă mai erau pe lista de aşteptare.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: România
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close