Antena 3 CNN Economic Biz News Business România atrage investitorii străini

România atrage investitorii străini

România atrage investitorii străini
11 Mar 2007   •   11:18

Oamenii cu bani, de peste graniţă, susţin că nu vom duce dorul investiţiilor externe. Sume importante vor continua să vină. De data aceasta, nu vor mai fi cumpărate fabrici şi uzine, moştenite din comunism. A venit vremea fuziunilor şi achiziţiilor. Cel mai mare atu în atragerea de investiţii pare a fi statutul de membru al Uniunii Europene. Este un fel de garanţie. Iar faptul că avem forţă de muncă la costuri încă reduse este un alt mare avantaj pentru România.

?Vin bani mulţi de la Uniunea Europeană. Noi am auzit de 25 de miliarde de euro. Vor fi multe investiţii străine directe de la multe companii în căutare de salarii mici pentru forţă de muncă bine pregătită?, declarat Robert Willemsen, investitor olandez. Sute de potenţiali investitori sunt acum în Bucureşti, la un summit despre investiţii în Europa centrală şi de est. Mulţi au deja investiţii în România. Alţii se pregătesc să intre pe piaţă. Iar banii lor se duc, adesea, în aceleaşi domenii: industrie, IT, construcţii, bănci şi consum.

Există însă şi temeri care ar putea să îi ţină pe investitori departe de România. Instabilitatea politică sau creşterea economică putearnică ce poate scăpa de sub control se numără printre probleme. Potrivit estimărilor Agenţiei Române pentru Investiţii Străine, investiţiile se vor ridica în acest an la şapte miliarde de euro.

Antena 3

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close