Antena 3 CNN Economic Biz News Business România, din ce în ce mai atractivă pentru investitorii străini

România, din ce în ce mai atractivă pentru investitorii străini

 România, din ce în ce mai atractivă pentru investitorii străini
Sursa foto: Foto: personalbrandingblog.com
10 Mar 2011   •   08:38
Investitorii străini s-ar putea reîntoarce în România. Cel puţin aşa reiese dintr-un studiu al unei companii imobiliare. Ei sunt atraşi de Europa Centrală şi de Est şi se retrag uşor din zonele dezvoltate cum sunt ţările vestice.

Un sfert din cei 350 de investitori care au participat la studiu s-au arătat interesaţi de România. Este un progres semnificativ, în condiţiile în care în 2010, în cadrul aceluiaşi studiu, doar 16% intenţionau să facă afaceri la noi.

Dintre ţările vest-europene, cea mai atractivă este Germania. O treime dintre cei intervievaţi au indicat-o drept ţintă pentru plasamente financiare.

Cele mai atractive investiţii din domeniul imobiliarelor sunt centrele comerciale, consideră specialiştii intervievaţi. Ei susţin însă că, în ciuda acestui interes, piaţa imobiliară din regiune va întâmpina greutăţi şi anul acesta. Principalul motiv este dificultatea de a accesa credite. La asta se adaugă şi creşterea continuă a dobânzilor, precum şi inflaţia.

România are mare nevoie acum de reîntoarcerea investitorilor străini. Dacă la finele anului trecut s-a înregistrat o uşoară revigorare a sectorului construcţiilor, ianuarie a început destul de prost. Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut cu 10% faţă de aceeaşi perioadă din 2010. Comparativ cu luna decembrie, scăderea a fost de 6,3%. 
 

×
Subiecte în articol: investitie România straini studiu
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close