Antena 3 CNN Economic Biz News Business România ocupă locul 45 din 70 la capitoul dezvoltare informatică

România ocupă locul 45 din 70 la capitoul dezvoltare informatică

România ocupă locul 45 din 70 la capitoul dezvoltare informatică
10 Apr 2008   •   12:28

România ocupă locul 45 din totalul de 70 la capitoul dezvoltare informatică, în urma unei analize publicată de Economist Intelligence Unit, astfel situându-se pe una din ultimele poziţii în rândul statelor central şi est europene. În urma analizelor efectuate, s-au evaluat atât calitatea sistemelir informatice dintr-un stat, infrastructura IT, precum şi posibilitatea ca autorităţile şi consumatorii civili sa poată utilşiza noile tehnologii. Potrivit acestor criterii, Romţnia a obţinut un punctaj de 6,57 puncte, la categoria mediu de afaceri, şi unul de 4,7 puncte, pentru gradul de conectare a populaţiei şi firmelor la Internet.

Totuşi, studiul relevă că, deşi România ocupă locul 45, la fel ca în anul 2007, a înregistrat totuşi unele progrese. Astfel, în perioada 2001-2008, ţara noastră urcat cu 17 locuri în clasament.

Cu toate acestea, România continuă să se afle în urma Estoniei, Sloveniei, Cehiei, Ungariei, Lituaniei şi Poloniei. Prima poziţie însă este ocupată de Statele Unite ale Americii, urmată de Hong Kong şi Suedia.

Antena3.ro

×
Parteneri
Şeful Băncii Naţionale, avertisment pentru Guvern
x close