Antena 3 CNN Economic Biz News Business România s-a integrat şi la consumul de bere

România s-a integrat şi la consumul de bere

România s-a integrat şi la consumul de bere
22 Apr 2007   •   16:18

Nu batem încă ţări cu tradiţie dar dacă vom avea temperaturi tot mai ridicate avem şi toate şansele să-i ajungem din urmă pe străini. Iarna călduroasă le-a adus deja berarilor vânzări spectaculoase. În primele trei luni ale anului, vânzările au crescut cu peste 30% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. ?Şi datorită condiţiilor meteo, că am avut o vreme mai blândă, dar şi datorită faptului că numărul românilor care consumă bere este în creştere?, declara Constantin Bratu, director la Asociaţia Berarii României.

Anul trecut piaţa a ajuns la un volum de peste 17 milioane ceea ce a reprezentat o creştere a pieţei de mai bine de 16%. Dacă în 2005 consumam 70 de litri pe cap de locuitor, adică 4 pahare pe săptămână, acum am ajuns la 5 pahare şi la o medie de 81 de litri pentru fiecare locuitor.

Sunt ţări cu nivel al consumului mai ridicat, ţări cu tradiţie, gen Germania unde se consumă 105-108 litri pe cap de locuitor, Cehia care este liderul la 160 de litri şi ne comparăm cu ţări precum Spania, Olanda care au un consum de 80 de litri. Anul acesta berarii se aşteaptă la un salt de cel puţin 7 sau 8 % în cele mai pesimiste scenarii. Creştere care va fi adusă cel mai probabil tot de preferatele românilor, berea la sticlă şi cea la pet-uri.

Observator

×
Parteneri
Şeful Băncii Naţionale, avertisment pentru Guvern
x close