Antena 3 Economic Biz News Business România şi Republica Moldova îşi interconectează sistemele de transport a gazelor naturale

România şi Republica Moldova îşi interconectează sistemele de transport a gazelor naturale

24 Mai 2010   •   18:57
România şi Republica Moldova îşi interconectează sistemele de transport a gazelor naturale
chisinau

România şi Republica Moldova îşi vor interconecta sistemele de transport a gazelor naturale, construind un gazoduct între Ungheni şi Iaşi. Consumatorii din ambele ţări vor beneficia de noul sistem, potrivit unui comunicat al guvernului de la Chişinău, scrie Mediafax.


Premierul Republicii Moldova, Vlad Filat, s-a întâlnit la Chişinău cu ministrul Economiei, Adriean Videanu, în vederea unei discuţii legată de cooperarea între cele două ţări în sectorul energetic.

"În particular s-a discutat despre stadiul de realizare a proiectului construcţiei liniei electrice de interconexiune de 400 kV Bălţi-Suceava. Totodată, în contextul identificării unor variante alternative de aprovizionare cu energie electrică, s-a examinat oportunitatea interconexiunii liniilor electrice pe direcţia Ungheni-Iaşi, în cadrul construcţiei staţiei electrice de la Ungheni", arată comunicatul.

Totodată, s-a ajuns la un acord privind construcţia unui gazoduct de interconexiune a sistemului naţional de gazificare cu cel al României pe traseul Ungheni-Iaşi, care, prin intermediul căruia se vor livra gaze naturale în ambele sensuri.

Antena3.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
TOP articole pe Antena 3:
Parteneri
x close