România, statul european cu cele mai slabe rezultate în domeniul construcţiilor

19 Apr 2010   •   13:24
România, statul european cu cele mai slabe rezultate în domeniul construcţiilor romania

România a înregistrat în februarie cel mai accentuat ritm de scădere din Uniunea Europeană (UE) a producţiei sectorului de construcţii, de 13,8%, potrivit datelor Eurostat citate de Mediafax. La nivelul Uniunii, indicatorul a pierdut 2,9%. Aceasta este a doua scădere consecutivă înregistrată de România în urma a două luni de creştere.

Din 13 state europene în raportul Eurostat, producţia sectorului de construcţii s-a diminuat în februarie, faţă de ianuarie, în şapte, s-a menţinut constantă doar în Cehia, iar în alte cinci a urcat.

Cele mai mari scăderi, neluând în calcul România, s-au înregistrat în Slovenia (9,2%) şi Spania (6%). Cele mai mari aprecieri lunare ale producţiei din construcţii au fost înregistrate în Ungaria (6%), Portugalia (1,4%) şi Germania (1%).

România se află pe a treia poziţie din Uniune şi în topul ritmului anual de scădere a producţiei din sectorul construcţiilor din februarie. Ţara noastră a înregistrat o scădere de 26,9%, după Bulgaria (30%) şi Slovenia (28,7%). La nivelul Uniunii, indicatorul a pierdut 10,2%.

Antena3.ro

Parteneri
x close