Antena 3 CNN Economic Biz News Business România va primi următoarea tranşă din împrumutul de la Comisia Europeană

România va primi următoarea tranşă din împrumutul de la Comisia Europeană

România va primi următoarea tranşă din împrumutul de la Comisia Europeană
Sursa foto: romania
17 Feb 2010   •   15:45

România va primi următoarea tranşă de împrumut din acordul încheiat cu Comisia Europeană, în valoare de un miliard de euro, la începutul lunii martie, potrivit unei decizii adoptate marţi de Consiliul miniştrilor de Finanţe ai statelor UE ? ECOFIN, transmite Mediafax.

"Miniştrii de Finanţe au aprobat Decizia revizuită privind acordarea împrumutului pentru România în vederea sprijinirii balanţei de plăţi pe termen mediu, precum şi Recomandarea Consiliului (conform articolului 126.7) de corectare a deficitului excesiv pentru România. (...) În ceea ce priveşte asistenţa financiară pe termen mediu, urmare adoptării noii Decizii, România va primi următoarea tranşă din împrumut, în valoare de 1 miliard euro, la începutul lunii martie", se arată într-o informare de presă a Ministerului Finanţelor Publice.

O misiune comună a Fondului Monetar Internaţional şi a Comisiei Europene a fost la Bucureşti în ianuarie pentru a doua şi a treia evaluare a acordului stand-by încheiat cu România.

La finalul vizitei, reprezentantul CE, Fabienne Ilzkovitz, a afirmat că executivul european va elibera următoarea tranşă de un miliard de euro pentru România în luna martie.

Prima tranşă de la UE, de 1,5 miliarde de euro, a fost acordată în luna iulie.

România are un acord cu FMI pe doi ani, în valoare de 12,95 miliarde euro, pachetul total de finanţare externă, de la Fond, Uniunea Europeană, BM şi BERD, ajungând la 19,95 miliarde euro.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Comisia Europeana România imprumut
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close