Antena 3 CNN Economic Biz News Business Românii au câştigat mai mult în 2008. A crescut valoarea salariului mediu net

Românii au câştigat mai mult în 2008. A crescut valoarea salariului mediu net

Românii au câştigat mai mult în 2008. A crescut valoarea salariului mediu net
05 Sep 2008   •   09:45

Românii au câştigat mai mult în acest an. Salariul mediu net s-a majorat cu peste 25 de procente în luna iulie, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Astfel valoarea acestuia a ajuns la 1.308 lei, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică.

În luna iulie, în majoritatea activităţilor economice s-au înregistrat majorări ale salariului mediu net. Primele de vacanţă, realizările de producţii mai mari şi renegocierile de salarii, mai ales la firmele de stat, sunt principale cauze ale creşterii salariale de 25,8% faţă de 2007. Prin comparaţie cu luna iunie, salariile au fost mai mari, însă cu doar 2,7%.

În topul salariilor din România se află angajaţii companiilor aeriene. Astfel, lucrătorii din transporturile aeriene au primit cel mai mare salariu mediu net, de aproape 3.300 lei. Locul secund este ocupat de cei din domeniul intermedierilor financiare, cu excepţia activităţilor din asigurări şi ale caselor de pensii, care au primit în medie 3.164 de lei. Şi angajaţii din domeniile fabricării produselor de tutun, industria de prelucrare a ţiţeiului, producţia de energie electrică, termică gaze şi apă au beneficiat de un salariu mai mare.

La polul opus se află angajaţii din prelucrarea lemnului, care au primit un salariu mediu net de 732 de lei, precum şi personalul din hoteluri şi restaurante, cu un câştig de 746 de lei. Salarii mai mici au primit în iulie şi angajaţii din industria de echipamente pentru radio, televiziune şi comunicaţii, al căror salariu a scăzut cu 14% faţă de iunie şi a fost de 1.388 de lei. Pe de altă parte, potrivit Institutului Naţional de Statistică, angajaţii din domeniul sănătăţii şi asistenţei sociale au câştigat cu 7,9% mai puţin decât în luna precedentă.

TOP 5 SALARII ÎN ROMÂNIA *salariu mediu net pe luna iulie
1.Transporturi aeriene-3.214 lei 2.Intermedieri financiare-3.164. lei Sintia Radu: 3.Fabricarea produselor din tutun-2725 lei 4.Industria de prelucarea , cocsificarea cărbunelui şi tratarea combustibililor nucleari-2681 LEI 5. Producţia de energie electrică, termică, gaze şi apă-2440 lei

Sursa: Institutul Naţional de Statistică



Antena3

×
Parteneri
Daniel Baciu anunță o schimbare majoră pentru toți pensionari
x close