Antena 3 CNN Economic Biz News Business Românii iau credite pentru a pleca în vacanţă sau se împrumută de la prieteni

Românii iau credite pentru a pleca în vacanţă sau se împrumută de la prieteni

Românii iau credite pentru a pleca în vacanţă sau se împrumută de la prieteni
12 Iul 2008   •   12:47

Vacanţa îi poate prinde pe români fără economii, iar dacă unii aleg să se împrumute la prieteni, cea mai mare parte mizează pe creditul bancar, scriu jurnaliştii de la "Gândul". În cadrul ultimei opţiuni, variantele sunt fie creditul de turism, fie cel de nevoi personale, care se adreseaza tuturor categoriilor de vârstă, de la studenţi până la pensionari.

Românii care apelează la creditele bancare pentru a putea pleca într-o vacanţă de vis trebuie să ţină cont de anumite condiţii, cum ar fi gradul de îndatorare pe care banca îl acceptă sau semnarea contractului cu una dintre agenţiile tour-operatoare partenere.

Sumele oferite de bănci pentru călătorii încep de la 500 de euro şi pot ajunge până la 5.000 de euro. Pentru astfel de credite, dobânzile anuale variază între12 şi 16% pentru sumele în lei şi între 10 şi 12% pentru cele în euro. Perioada de creditare durează de la 6 luni la 3 ani, în funcţie de câştigul lunar, iar gradul de îndatorare acceptat este de cel mult 70%.

Cele mai multe unităţi bancare au inclus, însă, împrumuturile pentru vacanţă în cadrul "creditelor de consum", ca urmare a cererii mult prea mici pentru astfel de servicii bancare. Fiecare persoană are libertatea să folosească banii fără a da explicaţii privind cheltuirea lor.

O altă variantă este creditul de nevoi personale. Împrumuturile încep, în acest caz, de la 300 de euro. Avantajul acestui tip de împrumut este reducerea birocraţiei, adică mai puţine hârtii şi justificări faţă de bancă. Actele care trebuie depuse se reduc la copii după documentele de identitate, adeverinţe de venit şi ultima factură plătită. Există, însă, şi dezavantaje - plata distracţiei de câteva zile este eşalonată pe un an, iar dobânda poate fi destul de consistentă.

Sursă foto: www.vacation-travel-center.com

Antena3

×
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri în prima zi de Paşte. Ce trebuie să faci astăzi
x close