Antena 3 CNN Economic Biz News Business Românii, optimişti în privinţa situaţiei economice

Românii, optimişti în privinţa situaţiei economice

Românii, optimişti în privinţa situaţiei economice
Sursa foto: cumpãrãturi
30 Ian 2009   •   16:05

Potrivit unui studiu al companiei de cercetare Synovate, românii sunt printre cei mai optimişti din lume cu privire la situaţia economică viitoare, circa 48% susţinând că economia îşi va reveni repede.
32% dintre români sunt îngrijoraţi de pierderea locului de muncă, în timp ce 25% nu au nicio temere legată de situaţia economică. Un român din zece se teme de posibilitatea renunţării la vacanţele scumpe sau la obiecte de lux. Studiul mai relevă faptul că şapte din zece români se tem de incapacitatea de a plăti ipoteca sau chiria şi de a-şi pierde banii investiţi. Cea mai mică grijă a românilor este de a nu fi capabili să plăteasca poliţa de asigurare pentru pensie.
Doar 43% dintre românii chestionaţi au cheltuit în ultimele şase luni mai puţin decât de obicei. În topul produselor la care românii au renunţat sau ar renunţa sunt dispozitivele de ultimă generaţie (20% ) şi electrocasnicele (17%).
În intervalul menţionat, doar 5% dintre respondenţi au cumpărat mărci mai ieftine de produse lactate, comparativ cu media globală de 18%. Situaţia este asemănătoare şi pentru băuturile răcoritoare, 7% dintre români cumpărând mărci mai ieftine, faţă de media de 17% la nivel global.
Potrivit Synovate, 83% dintre români vor achiziţiona aceleaşi mărci şi pe viitor, în timp ce media întregului eşantion este de 65%.
Studiul Synovate a fost realizat în noiembrie 2008 pe respondenţi din 18 ţări.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: studiu
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close