Antena 3 CNN Economic Biz News Business Românii se aprovizionează de sărbători de la bulgari

Românii se aprovizionează de sărbători de la bulgari

Românii se aprovizionează de sărbători de la bulgari
14 Dec 2007   •   17:39

Sărbătorile se apropie, iar preţurile din magazinele autohtone îi sperie pe mulţi români. Cei care stau aproape de graniţa cu Bulgaria au găsit o soluţie pentru aprovizionare: cumpărăturile la Ruse. În faţa multor magazine din oraşul bulgăresc se pot vedea numeroase maşini înmatriculate în România. Înaintea sărbătorilor, mulţi români pleacă şi de la Bucureşti pentru cumpărături în Bulgaria.

Pentru localnicii din Giurgiu, Ruse este o destinaţie săptămânală pentru cumpărături. Oricum, principala atracţie sunt produsele alimentare de bază: uleiul, zahărul sau carnea. Românii ştiu deja şi cum evoluează preţurile în ţara vecină şi spun că toate sunt mai ieftine.

Şi preţurile produselor specifice sărbătorilor sunt mai mici. Astfel, dacă un brad de Crăciun costă la noi 60 de lei, la Ruse se vinde cu 20 de lei. Poate nu la fel de frumos ca unul de import din România, dar preţul e la o treime. Cert este că românii se întorc de la bulgari cu portbagajul plin. Dacă îşi fac bine calculele cu benzina cheltuită pe drum, mai au şi avantajul că scapă de cozile din hipermarketurile de la noi.

Antena 3

×
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close