Antena 3 CNN Economic Biz News Business Românii vor case de vacanţă în străinătate

Românii vor case de vacanţă în străinătate

Românii vor case de vacanţă în străinătate
18 Feb 2008   •   14:38

Casele de vacanţă sunt un vis din ce în ce mai frecvent, pentru români. Bulgaria, Spania, Grecia, sau chiar Brazilia sunt opţiuni bune pentru un astfel de plan. Preţurile sunt, oricum, mult mai mici decât în staţiunile din ţara noastră. La mare căutare sunt garsonierele şi apartamentele cu două camere.

Preţurile de la noi îi sperie pe unii dezvoltatori care şi-au adaptat deja oferta şi construiesc locuinţe în ţările vecine. Pentru că apartamentele noastre se vând la preţuri duble faţă de cele din Bulgaria sau Grecia, investitorii străini ne propun să ne mutăm la ei măcar în vacanţe.

În loc de o casă înghesuită în Primăverii, un român îşi poate cumpăra o vilă cu grădină de 500 de metri pătraţi pe Costa del Sol în Spania. Investiţia nu depăşeşte 300 de mii de euro.

În Grecia, lângă Halkidiki, vilele se vând cu 110 mii de euro. Clienţii beneficiază de piscină şi spaţii de joacă pentru copii într-un complex securizat 24 de ore din 24.

În Brazilia, pe coasta de nord, casele sunt de trei ori mai ieftine decât la noi.

Investitorii străini susţin că cererea este foarte mare. Avantajul e că locuinţa poate fi închiriată în timpul anului. Totuşi, trebuie luat în calcul şi costul biletului de avion. Pentru Brazilia, spre exemplu, un zbor costă între 1.000 şi 1.500 de euro.

Antena3.ro

×
Parteneri
Schimbare importantă pentru călătorii ce trec prin Gara de Nord
x close