Antena 3 CNN Economic Biz News Business Rompetrol a scumpit carburanţii cu 4 bani/litru

Rompetrol a scumpit carburanţii cu 4 bani/litru

Rompetrol a scumpit carburanţii cu 4 bani/litru
27 Mai 2008   •   18:15

Deşi preţul petrolului a scăzut sub 130 de dolari/baril, Rompetrol a majorat pentru a doua oară în ultimele două săptămâni preţurile la carburanţi. Compania a mărit preţurile la benzină şi motorină cu 4 bani/litru şi a anunţat că noile valori, care au intrat în vigoare în intervalul 23-25 mai, vor rămâne nemodificate cel puţin până la 1 iunie.

Astfel, preţul la benzină a crescut la 4,12 lei/litru - Efix 95, 4,16 lei/litru - Premium Euro 4 şi 4,72 lei/litru - Euro Super 98 fără plumb, motorinele Efix Diesel şi Super Euro 5 s-au scumpit la 4,51 lei/litru, respectiv 4,79 lei/litru.

Preţul carburanţilor auto a fost subiectul mai multor intervenţii publice ale ministrului Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian, care a criticat, în patru rânduri, compania Petrom, singura care produce ţiţei în România. Fără să facă referiri şi la ceilalţi mari distribuitori de carburanţi din România, respectiv Rompetrol, Lukoil, OMV, MOL, Vosganian a afirmat că Petrom pratică preţuri prea mari.

Preţul de vânzare al carburanţilor la staţiile de distribuţie din ţară este apropiat de nivelurile practicate în statele membre Uniunii Europene, deşi România beneficiază încă de o derogare a Comisiei Europene şi aplică un nivel redus de accize.

Antena3.ro

×
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close