Antena 3 CNN Economic Biz News Business Rusia ar putea plăti Venezuelei un miliard de dolari pentru a dezvolta mai multe câmpuri petrolifere

Rusia ar putea plăti Venezuelei un miliard de dolari pentru a dezvolta mai multe câmpuri petrolifere

Rusia ar putea plăti Venezuelei un miliard de dolari pentru a dezvolta mai multe câmpuri petrolifere
Sursa foto: rusia
06 Apr 2010   •   14:23

Rusia intenţionează să plătească Venezuelei un miliard de dolari pentru a participa la dezvoltarea mai multor câmpuri petrolifere în statul sud-american, a declarat premierul rus Vladimir Putin, citat de Ria Novosti.

"Partenerii noştri au spus că sunt gata să extindă parteneriatul din domeniul energiei. Dacă ajungem la un acord, Rusia va plăti Venezuelei un bonus de încă un miliard de dolari pentru dezvoltarea de câmpuri petrolifere", a spus Putin.

Consorţiul Petrolier Naţional din Rusia a achitat, deja, statului sud-american 600 de milioane de dolari din miliardul de dolari promis într-o înţelegere stabilită. Acordul iniţial are în vedere participarea Rusiei în exploatarea câmpului Junin-6. Proiectul s-ar putea desfăşura timp de 25 de ani, iar producţia zilnică ar putea atinge 450.000 de barili din 2017.

Bonusul de un miliard de dolari va fi achitat pentru participarea la dezvoltarea zăcămintelor Ayacucho-2, Ayacucho-3 şi Junin-3, a declarat ministrul Energiei din Rusia, Serghei Şmatko.

Consorţiul Petrolier Naţional din Rusia a fost înfiinţat de Gazprom, Lukoil şi TNK-BP.

Venezuela este unul dintre cei mai mari producători de petrol din lume, iar rezervele convenţioanle au atins 87 de miliarde de barili în 2008.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Rusia Venezuela
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close