Antena 3 CNN Economic Biz News Business Rusia avertizează UE în legătură cu întreruperi ale livrărilor de ţiţei

Rusia avertizează UE în legătură cu întreruperi ale livrărilor de ţiţei

Rusia avertizează UE în legătură cu întreruperi ale livrărilor de ţiţei
Sursa foto: petrol
29 Dec 2009   •   11:51

Rusia a avertizat Uniunea Europeană în legătură cu posibile întreruperi ale livrărilor de petrol din cauza unei noi dispute între Moscova şi Kiev, a arătat guvernul slovac, la doar câteva ore după ce Rusia a încercat să înlăture aceste temeri.

Ministerul slovac al Economiei dezvăluia că Rusia a avertizat UE că Slovacia, Ungaria şi Cehia ar putea experimenta probleme la livrările de ţiţei. Cu toate acestea, surse diplomatice arătau că aceste state au rezerve suficiente pentru a rezista unor posibile întreruperi.
Şeful Gazprom, Aleksei Miller, declara că se aşteaptă ca Ucraina să plătească integral factura pe decembrie şi că nu se aşteptă la probleme similare cu cele de anul trecut cu Kiev.

La doar câteva ore, şeful altui monopolist rus, - compania de transport petrolier Transneft - a acuzat Ucraina că a stabilit noi termeni "inacceptabili" pentru tranzitul ţiţeiului prin portul de la Marea Neagră Iujni.
Astfel, Nikolai Tokarev declara că Ucraina a cerut Rusiei să plătească mai mult pentru tranzit şi a implementat condiţii suplimentare privind garanţiile de volum minim, adăugând că livrările de petrol vor fi oprite dacă nu se ajunge rapid la un acord.
Cererea de taxe mai mari din partea Ucrainei vine după ce FMI a respins apelul Kievului pentru un împrumut de 2 miliarde dolari.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: livrari de gaze Rusia
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close