Antena 3 CNN Economic Biz News Business Rusia. AvtoVAZ-Renault se extinde cu uzina de asamblare a maşinilor BMW

Rusia. AvtoVAZ-Renault se extinde cu uzina de asamblare a maşinilor BMW

Rusia. AvtoVAZ-Renault se extinde cu uzina de asamblare a maşinilor BMW
01 Apr 2008   •   17:39

Cel mai mare producător de maşini din Rusia, AvtoVAZ, şi acţionarul său francez, Renault, iau în considerare achiziţionarea unei fabrici de asamblare a vehiculelor BMW şi Hummer din Rusia, informează cotidianul Kommersant. Producătorul Renault-Nissan a cumpărat un pachet de 25% plus o acţiune la AvtoVAZ la sfârşitul lunii februarie, pentru un miliard de dolari.

Cei doi parteneri nu au făcut încă o ofertă oficială pentru Avtotor - care asamblează vehicule Chevrolet, Chery, Kia, Yuejin, BMW, Cadillac şi Hummer în Kaliningrad -, dar o delegaţie formată din oficiali ai Renault şi Maxim Nagaitsev de la AvtozVAZ a vizitat fabrica în urmă cu două săptămâni. ?AvtoVaz şi Renault ar putea profita de problemele celor de la Avtotor, care deja au stopat producţia maşinilor Chery, şi ar putea achiziţiona fabrica cu un discount de 20%?, scrie sursa citată.

Într-un interviu acordat pentru Kommersant, directorul executiv al AvtoVAZ, Boris Alioşin, a confirmat faptul că cei doi producători de maşini caută să-şi extindă afacerea. ?Nu am făcut nicio ofertă oficială acţionarilor Avtotor, încă studiem piaţa?, a spus Alioşin.

Kommersant a adăugat că AvtoVAZ şi Renault iau în considerare şi achiziţionarea fabricii IzhAvto. Surse din AvtoVAZ au dezvăluit că respectiva fabrică este ?mult mai interesantă decât Avtotor?, facilităţile disponibile acolo permiţând sudarea şi vopsirea a 220.000 de caroserii anual, faţă de doar 50.000 la Avtotor.

AvtoVAZ a vândut un record de 663.500 de maşini în 2007 şi are în vedere ca, până în 2015, această cifră să ajungă la 1.5 milioane de vehicule.

Antena3.ro

×
Parteneri
Bani de la stat pentru tinerii care își găsesc un loc de muncă
x close