Antena 3 Economic Biz News Business Rusia nu majorează gazele pentru România

Rusia nu majorează gazele pentru România

04 Mai 2007   •   15:08
Rusia nu majorează gazele pentru România

Rusia dă asigurări că nu va majora preţul gazelor naturale livrate României. Anul acesta, preţul nu va depăşi 300 dolari pe mia de metri cubi. Însă acest lucru va depinde de cotaţiile internaţionale ale ţiţeiului, a declarat pentru Rompres consilierul economic şi comercial al Ambasadei Federaţiei Ruse în România. Oficialul rus a explicat că un avantaj în privinţa preţului gazelor achiziţionate de România din Federaţia Rusă l-ar putea reprezenta construcţia unui depozit de înmagazinare a gazelor naturale, precum cel de la Roman- Mărgineni, cu o capacitate de peste două miliarde de metri cubi şi unde gigantul rus Gazprom intenţionează să investească.

Acesta a mai spus că România este liberă că cumpere gaze şi din alte ţări, însă a menţionat faptul că Rusia livrează cel mai ieftin gaz din Europa. România importă anual din Federaţia Rusă circa 3,7 miliarde metri cubi de gaze.

Antena 3

×
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close