Antena 3 CNN Economic Biz News Business RWE vrea să preia Turceni, Rovinari sau Craiova

RWE vrea să preia Turceni, Rovinari sau Craiova

RWE vrea să preia Turceni, Rovinari sau Craiova
04 Iun 2007   •   17:25

Grupul german RWE este interesat de privatizarea a cel puţin două din cele trei complexuri energetice Turceni, Rovinari sau Craiova, precum şi de privatizarea unităţilor de distribuţie Electrica Muntenia Nord, Electrica Transilvania Nord, precum şi Electrica Transilvania Sud, au anunţat luni reprezentanţii companiei în cadrul unei conferinţe de presă. Producătorul de energie electrică RWE Power, parte a RWE Group este interesat, pe lângă cele trei complexuri energetice, şi de participarea în construcţia reactoarelor trei şi patru de la CNE Cernavodă.

?Ne interesează inclusiv construirea hidrocentralei de acumulare şi Pompaj Tarniţa-Lăpuşeşti?, a spus Henning Joswig, directorul de proiect pentru România. Cele trei unităţi de distribuţie a energiei sunt în atenţia RWE Energy. ?Ne dorim cel puţin două din cele trei unităţi care urmează să fie privatizate. Dacă va fi vorba despre un preţ rezonabil, îl vom plăti?, a anunţat Klaus Buhl, directorul de fuziuni şi achiziţii pentru Europa de Est.

RWE este cea mai mare companie de utilităţi din Germania, ocupând primul loc în sectorul serviciilor de apă şi locul doi la electricitate şi gaze, iar în Europa se situează pe locul trei la electricitate şi locul şase la furnizarea de gaze naturale. Compania germană are cote semnificative de piaţă în Germania, Ungaria, Cehia, Austria, Slovacia, Polonia, Olanda şi consideră extinderea în Europa de Sud-Est ca un pas imediat şi natural. În 2006, veniturile externe ale RWE AG au însumat 44,2 miliarde de euro.

Rompres

×
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close