Antena 3 CNN Economic Biz News Business S-a deschis sezonul de schi în Bulgaria. Românii preferă staţiunile Bansko şi Vitosha

S-a deschis sezonul de schi în Bulgaria. Românii preferă staţiunile Bansko şi Vitosha

S-a deschis sezonul de schi în Bulgaria. Românii preferă staţiunile Bansko şi Vitosha
18 Dec 2007   •   14:29

Sezonul de schi s-a deschis oficial în staţiunile montane Bansko şi Vitosha, situate în apropierea capitalei bulgare, Sofia. Destinaţie preferată pentru tot mai mulţi români şi spanioli, staţiunea Bansko va deveni un adevărat şantier în primăvara anului următor, când va începe construcţia unor noi cartiere rezidenţiale. Anunţul a fost făcut de primarul localităţii, Aleksander Kravarov, care a declarat că, în prezent, staţiunea poate găzdui 15.000 de turişti.

Autorităţile se pregătesc însă şi pentru un val de achiziţii imobiliare în zonă. Cei mai interesaţi în cumpărarea de apartamente în Bansko sunt englezii, germanii şi ruşii. Experienţa ultimilor ani arată că şi românii şi spaniolii sunt atraşi de potenţialul staţiunii.

Deşi este destinaţia numărul 1 în materie de schi din Bulgaria, având cel mai modern centru de schi din toată ţara, Bansko este o staţiune nou descoperită de turiştii străini.

Pe muntele Vitosha, teleschiul este deja dat în funcţiune. Un card zilnic pentru echipament costă 15 euro, iar pentru copii – 4 euro. Echipamentele de schi se pot închiria la preţuri de 10 euro. Vitosha se află la o altitudine de 1800 de metri, la doar 10 kilometri distanţă de Sofia. Este cea mai înaltă staţiune montană din Bulgaria, muntele fiind cunoscut şi datorită celei mai lungi peşteri din Bulgaria - Duhlata.

Antena3.ro

×
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close