Antena 3 CNN Economic Biz News Business S-a scumpit mâna de lucru în România

S-a scumpit mâna de lucru în România

S-a scumpit mâna de lucru în România
21 Mar 2007   •   10:48

România a pierdut 9 locuri în clasamentul privind cele mai atractive destinaţii din lume pentru relocarea activităţii de servicii, se arată într-un studiu realizat anual de compania de consultanţă şi audit AT Kearney. Principalul motiv pentru care România a căzut pe locul 33, de la locul 24 ocupat anul trecut, îl reprezintă costul ridicat la mâna de lucru.

Pe de altă parte, Bulgaria este singura ţară din Europa de Est care a ajuns în top zece privind cele mai atractive destinaţii pentru off-shoring în activităţi de servicii precum IT sau call-centre. Conform celui mai recent studiu Global Services Location Index, realizat de AT Kearney, în 2006 Bulgaria a urcat de pe locul 15 pe locul nouă.

Primele 10 poziţii sunt ocupate în ordine de India, China, Malaezia, Thailanda, Brazila, Indonezia, Chile, Filipine şi Mexic. Slovacia şi ţările baltice au avansat, în timp ce Ungaria, Cehia şi Polonia au pierdut poziţii în acest clasament. În plus, calitatea mediului de afaceri din Rusia şi Ucraina a făcut ca aceste state să rămână pe locurile 37 şi respectiv 47, în ciuda costurilor scăzute şi a ofertei de personal cu calificare înaltă.

Rompres

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close