Antena 3 CNN Economic Biz News Business Salariile managerilor de top - de 10 ori mai mari decât salariul mediu net

Salariile managerilor de top - de 10 ori mai mari decât salariul mediu net

Salariile managerilor de top - de 10 ori mai mari decât salariul mediu net
21 Sep 2007   •   09:08

Managerii de top din România au salarii de 10 ori mai mari decât salariul mediu net pe economie. Aşa arată un studiu realizat de o companie de consultanţă şi audit. Salariul mediu net pe ţară a crescut în 2007 cu peste 20 de procente faţă de anul trecut, iar media pe Capitală este cu aproape 30 la sută mai mare faţă de restul României. Funcţiile de top sunt mai bine plătite decât în urmă cu un an, cea mai însemnată creştere fiind de 20% la managerii de proiect.

Pe următorul loc sunt directorii de producţie, care au beneficiat de o remuneraţie mărită cu 18%, fiind urmaţi de directorii de resurse umane, de vânzări şi financiari, ale căror salarii sunt acum mai mari cu 14%.

La poziţiile de mijloc, cea mai însemnată creştere salarială a fost consemnată de programatori cu 29% , ei fiind urmaţi de generaliştii din resurse umane cu 19% şi de specialiştii în logistică. Agenţii de vânzări şi analiştii de credite au câştigat şi ei mai mult cu 13% , iar specialiştii specialiştii în marketing cu 10%.

Creşteri salariale 2007:
manageri de proiect IT&C – 20%
directori de producţie – 18%
directori de resurse umane - 14 %
directori financiari – 14%
directori IT – 13%
directori de marketing – 12%

În ceea ce priveşte beneficiile oferite de companii, acestea sunt ceva mai reduse la companiile mari. În acest an, ponderea salariului fix s-a redus cu 2%, la 69%, favorizând creşterea bonusurilor variabile la 17% şi a beneficiilor la 10%, în detrimentul bonusurilor fixe. Cele mai multe beneficii sunt acordate sub forma cadourilor pentru ocazii speciale, a tichetelor de masă sau a activităţilor sociale.

Studiul a fost realizat de compania Pricewaterhouse Coopers, în aproximativ 200 de companii din peste 10 sectoare de activitate, care totalizează peste 150.000 de angajaţi.

Antena 3

×
Parteneri
Pensii mai mari pentru români, cu aceste acte
x close