Antena 3 CNN Economic Biz News Business Salariu de Moş Crăciun, 350 de lei pe oră

Salariu de Moş Crăciun, 350 de lei pe oră

Salariu de Moş Crăciun, 350 de lei pe oră
Sursa foto: mos craciun
03 Dec 2009   •   17:56

Venirea Sărbătorilor scoate din buzunarele românilor cateva mii de lei, însă pentru cei care au şi copii costurile cresc considerabil. Tariful unui Moş Crăciun este în medie de 350 de lei pe oră, după cum spune Ioanid Apostol, cel care a pus piatra de temelie a afacerii mos-craciun-inchiriere.ro, acum mai bine de 15 ani, scrie Mediafax.

?Tariful nu este unul fix. Dacă sunt clienţi fideli mai lăsăm la preţ. Sau dacă familia are nevoie de Moş mai multe ore negociem şi facem un discount?, spune Apostol. Bineînţeles că preţul variază şi în funcţie de ziua în care trebuie Moşul să facă vizita. ?Sunt familii care vor un Moş pentru data de 23 decembrie. Fiind cam devreme, preţul este un pic mai mic?, spune şeful companiei.

Tariful unui moş variază şi în funcţie de aspect. Dacă are barba falsă, preţul începe de la 180 de lei pe oră.

Moşii nu se închiriază însă doar pentru o singură familie, sunt chemaţi şi la grădiniţe sau în şcoli. Tariful perceput într-o astfel de situaţie de către moscraciunexista.ro este de doar 200 de lei pe oră. Când vine vorba de o petrecere de companie unde Moşul nu trebuie să lipsească, preţul ajunge la echivalentul în lei a 100 de euro.

?Un Moş nu trebuie doar să arate ca unul ci să se şi poarte ca atare?, spune Apostol. Deci, când vine vorba de recrutarea Moşului sunt trasate nişte reguli stricte.

Candidatul trebuie să aibă minim 1,70 m şi să inspire respect. La angajare, se dă un test psihologic care trebuie trecut fără nicio problemă.

?În primul rând trebuie să îi placă copiii. Spre exemplu, sunt copii la anumite vârste care se sperie de Moş. Atunci, acesta trebuie să ştie ce e de făcut şi să îl împace?, spune managerul mos-craciun-inchiriere.ro.

Moşul trebuie să se joace cu copiii, să spună povestioare şi să poată susţine o conversaţie cât mai animată cu copilul pe care îl vizitează.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Mos Craciun salariu
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close