Antena 3 CNN Economic Biz News Business Şantierul Naval Mangalia va fi privatizat

Şantierul Naval Mangalia va fi privatizat

Şantierul Naval Mangalia va fi privatizat
25 Feb 2007   •   12:47

Divizia de construcţii navale a concernului german ThyssenKrupp, Blohm & Voss, este intersată de preluarea şantierului Naval Mangalia (SNM), a declarat preşedintele Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), Teodor Atanasiu. ?Divizia concernului care produce nave, Blohm & Voss, din Hamburg, este interesată de preluarea şantierului Naval Mangalia, iar reprezentanţii acesteia au venit să le prezentăm societatea, fiind intersaţi de condiţiile de privatizare?, a spus Teodor Atanasiu. Preşedintele AVAS a arătat că grupul german s-a interesat de posibilitatea posibilitatea mutării drumului de acces între Mangalia şi Vama Veche, care trece pe deasupra golfului unde este poziţionat şantierul şi care nu permite trecerea navelor mai mari de 25,5 metri.

?Le-am spus că acest lucru este realizabil în funcţie de ceea ce vor ei să facă acolo şi de volumul de investiţii?, a precizat Atanasiu. Preşedintele AVAS a explicat că autorităşile îşi propun ca, în cursul lunii martie, să fie lansată oferta de privatizare a SNM. Concernul ThyssenKrupp a rezultat, în 1999, din fuziunea companiilor Thyssen AG şi Krupp şi este unul din cele mai mari grupuri producătoare de tehnologice la nivel mondial, având circa 187.000 de angajaţi. Concernul are activităţi în sectoarele metalurgie, auto, ascensoare, bunuri industriale şi servicii, precum şi în construcţia şi mentenanţa navelor.

Compania a fost până acum scoasă de mai multe ori la privatizare, fără succes însă, aflându-se pe lista celor 41 de societăţi care au trecut de la Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI) , din subordinea Ministerului Economiei, la AVAS.

Antena 3

×
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close