Antena 3 CNN Economic Biz News Business Scumpirile de la 1 ianuarie uşurează buzunarele românilor

Scumpirile de la 1 ianuarie uşurează buzunarele românilor

Scumpirile de la 1 ianuarie uşurează buzunarele românilor
Sursa foto: scumpiri
20 Oct 2009   •   18:19

Săptămâna aceasta începe campania electorală, timp în care nu vom auzi prea multe de la politicieni despre problemele reale ale economiei. Însă după aceea, indiferent cine va fi preşedinte după alegeri sau cine va fi noul premier, preţurile vor exploda. De la 1 ianuarie, cursul leu euro plus accizele vor duce la scumpiri semnificative.

Se estimează că benzina se va scumpi cu 20%, tigările cu 34%, iar energia electrică cu 30 de procente. Practic, asta înseamnă că un litru de benzină care astăzi costă în jur de 4 lei, va costa de la 1 ianuarie 4,8 lei.
Şi preţul motorinei va fi majorat, dar există posibilitatea ca acesta să fie mai scăzut graţie accizelor mai mici pentru acest carburant. Fumătorii vor fi însă cei mai afectaţi de mărirea preţului şi asta din pricina creşterii accizelor de la 64 la 74 de euro pe mia de ţigarete. Majorarea vine în urma cresterii accizelor si a deprecierii leului in raport cu euro. Vestea bună este că tot de la 1 ianuarie, acciza la cafea va fi redusă la jumătate. Iar cei care vor să îşi cumpere bijuterii şi iahturi vor plăti mai puţin, odată cu eliminarea accizelor pe produsele de lux.

Antena3

×
Subiecte în articol: scumpiri bani accize
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close