Se scumpesc cursele aeriene charter către destinaţiile externe

24 Ian 2008   •   16:40
Se scumpesc cursele aeriene charter către destinaţiile externe
Cursele aeriene charter din România către destinaţiile externe se vor scumpi în aceasta vară cu peste 10%. Creşterea este explicată prin majorarea costurilor de închiriere a avioanelor ca urmare a preţului ridicat la carburanţi. "Cea mai mare problemă pentru turismul extern în acest an este scumpirea carburanţilor pentru avioane. Companiile care închiriază avioane pe care agenţiile de turism le operează în regim charter au trimis agenţiilor tarife majorate cu 20 - 30%", a declarat, Mircea Poenaru, directorul general al agenţiei de turism Romantic Travel.

Acesta spune că majorarea preţului de închiriere a avioanelor va influenţa şi tariful perceput de către agenţii de turism pentru pachetele externe operate prin curse charter.

"Vor fi creşteri de 5-10% în cazul pachetelor scumpe, în timp ce pachetele turistice medii sau ieftine, în care ponderea preţului biletului de avion este mai mare, vor fi cu peste 10% mai scumpe din aceasta vară", apreciază Poenaru, a cărui agenţie operează chartere către patru staţiuni din Grecia, Cipru şi Italia.

Directorul de marketing al Tarom, Sorin Georgescu, a declarat pentru Mediafax că preţul perceput pentru închirierea avioanelor în regim charter va fi mai mare, dar că nu poate spune în acest moment care va fi procentul cu care vor fi majorate tarifele. "Va fi uşor direct proporţional cu influenţa creşterii preţului petrolului", a adăugat oficialul companiei.

Antena3.ro

Parteneri
x close