Antena 3 CNN Economic Biz News Business Senatul a adoptat tacit rezilierea privatizării Petrom

Senatul a adoptat tacit rezilierea privatizării Petrom

Senatul a adoptat tacit rezilierea privatizării Petrom
04 Dec 2007   •   16:16

Senatul a adoptat tacit legea care prevede rezilierea privatizării Petrom şi a mandatat Ministerul de Finanţe să negocieze cu reprezentanţii OMV despăgubirile cuvenite. Este vorba despre o iniţiativă a partidului PRM, iar Senatul a fost prima cameră sesizată. Dacă va intra în vigoare, legea va duce la rezilierea contractului prin care OMV a cumpărat Petrom în anul 2004. Privatizarea Petrom este verificată şi de o comisie specială a Senatului, care trebuie să predea raportul în iunie 2008.

Comisia care investighează legalitatea privatizării Petrom a decis să înceapă audierile pe 10 decembrie, când vor fi chemaţi şeful SRI, George Maior, fostul premier Adrian Năstase, fostul ministru al Industriilor Dan Ioan Popescu, dar şi un reprezentant al OMV.

Un raport anterior întocmit de comisia senatorială acuza consultanţii internaţionali, Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie şi compania OMV că s-ar fi înţeles pentru a subevalua SNP Petrom. Comisia din Senat recomandase la momentul respectiv renegocierea contractului de Privatizare.

Antena 3

×
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close