Antena 3 CNN Economic Biz News Business Sezonul estival s-a deschis cu... renovări

Sezonul estival s-a deschis cu... renovări

Sezonul estival s-a deschis cu... renovări
02 Iun 2007   •   17:01

Deşi sezonul estival pe litoral a fost deschis oficial, staţiunile din sud sunt goale, pe alei bate vântul, iar plajele sunt pustii. Avem litoral, staţiuni şi sute de hoteluri care parcă nu mai atrag pe nimeni. Turiştii au dat bir cu fugiţii când au văzut că au nimerit nu într-o zonă de vacanţă, ci pe un şantier în lucru. Au văzut-o cu ochii lor oficialii din ministerul turismului.

Pe litoral sunt hoteluri care abia acum, la 17 ani de la revoluţie, îşi schimbă mochetele sau mobilierul. Cu toate acestea, unităţile de cazare nu au plajă proprie, restaurante şi nici servicii de oferit clienţilor. Ba mai mult unele hoteluri sunt închise deşi au fost incluse în programul social ?o saptămână la mare?. Şi ca si cum n-ar fi fost de ajuns Olimpul şi Neptunul s-au transformat în plin sezon în şantiere de lucru. Muncitorii îşi văd liniştiţi de treabă, deşi la 15 mai ar fi trebuit să termine lucrul.

Avem foarte multe hoteluri de 2 stele, categorie care în occident este o raritate iar în cele mai multe cazuri aspectul lor este unul deplorabil. Din păcate însă oficialii ministerului nu pot face nimic şi asta pentru că hotelurile au fost privatizate fără vreo clauză care să îi oblige ulterior să investească. Aşa că se mulţumesc cu ce câştigă, fără să se mai gândească apoi şi la renovări.

Antena 3

×
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close