Antena 3 CNN Economic Biz News Business Sfaturile experţilor pentru patroni: luaţi bani de la stat

Sfaturile experţilor pentru patroni: luaţi bani de la stat

Sfaturile experţilor pentru patroni: luaţi bani de la stat
12 Dec 2008   •   12:43

Anul următor este aşteptat să aducă puternic efectele crizei şi în România. În aceste condiţii, experţii dau unele sfaturi pentru viitorul guvern.
Astfel, analiştii PricewaterhouseCoopers doresc ca firmele să îşi păstreze angajaţii cu ajutorul statului şi să ofere mai mult de muncă angajaţilor.
Mihaela Mitroi, partener la firma de consultanţă, aprecia că pentru a trece mai uşor peste criză este obligatoriu să optimizeze costurile şi să găsească noi surse de finanţare. Compania de consultanţă a organizat conferinţa ?Cum să ieşi câştigător din criza financiară?.
Se apreciază că ?în loc să dea afară personal, ar fi mai indicat ca şefii companiilor să le explice reprezentanţilor salariaţilor că trebuie să pună toţi umărul la supravieţuirea firmei. Să taie din costurile inutile, cum sunt, de exemplu, abonamentele pentru angajaţi la sălile de sport. Apoi, ar putea internaliza activităţi. În loc să renunţe la angajaţi, ar putea să întrerupă contractele de servicii externalizate, distribuţia de exemplu, şi să facă acele lucruri cu propriii salariaţi?, a spus Mitroi.
Experţii PwC aduc aminte în acest context de facilităţile oferite de stat, printre care şi cele pentru angajarea tinerilor absolvenţi de învăţământ superior- scutirea de contribuţii la fondul de şomaj şi suma lunară de 750 de lei pe care o primeşte angajatorul în fiecare lună timp de un an.
În acest context se amintea şi de Fondurile Structurale Europene pentru Dezvoltarea Resurselor Umane. Iar pentru internalizarea activităţilor există de asemenea un ajutor de la stat, care suportă jumătate din cheltuielile cu formarea profesională.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: probleme financiare ajutor de la stat
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close