Antena 3 CNN Economic Biz News Business Sindicatele i-au cerut lui Tăriceanu amânarea pensiilor private (video)

Sindicatele i-au cerut lui Tăriceanu amânarea pensiilor private (video)

Sindicatele i-au cerut lui Tăriceanu amânarea pensiilor private (video)
09 Iul 2007   •   21:11

Sindicaliştii i-au cerut premierului Călin Popescu Tăriceanu să amâne data intrării în vigoare a sistemului pensiilor private cu minimum două luni. Asta deoarece, spun ei, legea pensiilor private conţine ?disfuncţionalităţi? care pun sub semnul întrebării aplicarea acesteia. Premierul le-a promis că propunerile lor vor fi analizate. Sindicaliştii sunt de părere că legea pensiilor private poate fi îmbunătăţită. La discuţia cu premierul au prezentat câteva dintre problemele semnalate în acetul normativ.

?Sistemul de colectare nu este clarificat întrucât nu toate instituţiile au capacitatea infrastructurii proprii de a rezolva problema?, spune Bogdan Iuliu Hossu, preşedintele Cartel Alfa. Sindicatele au mai cerut ca pensia femeilor să nu fie redusă pentru perioada în care, din cauza concediilor de maternitate şi de creştere a copilului, acestea nu contribuie la sistemul de asigurări sociale.

Sindicaliştii au mai apreciat că nivelul comisionului şi formula de calcul pentru rata de rentabilitate a fiecărui fond de pensii private ar trebui să fie stabilite de Parlament, şi nu exclusiv de membrii comisiei de supraveghere. Săptămâna viitoare, sindicaliştii se vor întâlni din nou cu premierul Tăriceanu, după ce propunerile lor vor fi analizate de ministrul Muncii.  

Antena 3

×
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close