Antena 3 CNN Economic Biz News Business Singura fabrică de ATV-uri din Europa se deschide la Giurgiu

Singura fabrică de ATV-uri din Europa se deschide la Giurgiu

Singura fabrică de ATV-uri din Europa se deschide la Giurgiu
11 Sep 2007   •   03:14

România ar putea fi de anul viitor singura ţară europeană în care se vor produce ATV-urile marca Polaris, dar şi celelalte modele de autovehicule utilitare. Firma-mamă din SUA a decis în urmă cu două săptămâni, cu ocazia summit-ului ce a avut loc în Antalya, deschiderea în ţara noastră a singurei unităţi de producţie din Europa, scrie Adevărul. Locaţia va fi, cel mai probabil, Giurgiu, datorită faptului că vor fi deservite şi pieţele din Bulgaria, Croaţia, Serbia sau Kosovo şi este astfel nevoie de Portul Constanţa. Anunţul oficial privind această intenţie va fi făcut la sfârşitul lunii octombrie.

Originar din SUA, Polaris se poziţionează pe locul secund în ierarhia mondială a producătorilor de ATV-uri, cu o cotă de piaţă de 22%. Polaris ar putea deveni astfel al treilea mare producător mondial din industria autohtonă a autovehiculelor, după Renault-Piteşti şi Ford-Craiova, care deschide în România o fabrică locală ce va deservi întregul continent european.

Investiţia în unitatea de producţie din România va fi de aproximativ 50 milioane de euro, iar producţia din primul an se va ridica la aproximativ 60.000 de ATV-uri. Dacă în acest moment, cel mai ieftin ATV marca Polaris comercializat în România costă peste 7.000 de euro (fără TVA), există şanse mari ca preţul acestuia să scadă cu circa 30%.

×
Parteneri
El este Ilie, preotul care s-a stins fulgerător în Săptămâna Luminată
x close