Antena 3 CNN Economic Biz News Business Site-ul TorrentSpy, somat să plătească 110 milioane dolari daune

Site-ul TorrentSpy, somat să plătească 110 milioane dolari daune

Site-ul TorrentSpy, somat să plătească 110 milioane dolari daune
08 Mai 2008   •   14:11

Site-ul TorrentSpy a fost somat să plătească 110 milioane de dolari, daune pentru încălcarea drepturilor de copyright, către Motion Picture Assocaition of America.

Hotărârea judecătorească vine la numai căteva săptămâni după ce site-ul s-a închis oficial. TorrentSpy facilita descărcarea ilegală de fişiere protejate de legea copyright-ului, punând la dispoziţie o listă de link-uri către fişiere de muzică şi film. Patronii Valence Media, firma care deţinea site-ul Torrent-Spy au declarat falimentul.

Motion Picture Assocaition of America a început acţiunea legală împotriva site-ului în luna februarie. ?Penalizarea financiară aplicată celor de la TorrentSpy transmite un mesaj foarte puternic despre ilegalitatea acestor site-uri.? a declarat Dan Glickman, preşedinte a MPAA. ?Închidera site-ului este o victorie clară pentru studiourile noastre? a mai spus acesta.



TorrentSpy folosea o metodă legitimă de punere în comun de fişiere, numită BitTorrent. Aceasta înlesnea schimbul fişierelor mari pe internet, fără a trebui să depindă de servere centrale cu utilizatori individuali care să trimită sau să primească părţi din aceste fişiere.

Antena3.ro

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close