Antena 3 CNN Economic Biz News Business Situaţie fără precedent pe piaţa românească de capital. Bursa de la Bucureşti a amânat începerea tranzacţiilor

Situaţie fără precedent pe piaţa românească de capital. Bursa de la Bucureşti a amânat începerea tranzacţiilor

Situaţie fără precedent pe piaţa românească de capital. Bursa de la Bucureşti a amânat începerea tranzacţiilor
10 Oct 2008   •   10:11

BVB şi-a prelungit, vineri, starea de predeschidere până la sfârşitul zilei. Preşedintele Stere Farmache adeclarat că această măsură s-a luat ca urmare a situaţiei celorlalte burse de pe piaţa internaţională. Pe parcursul zilei, investitorii vor avea posibilitaeta să capteze semnalele din partea autorităţilor cu privire la starea financiară. Preţurile se vor forma la sfârşitul zilei pe baza cererii şi ofertei de titluri. Preţul potenţial de deschidere poate fluctua pe parcursul zilei, a declarat preşedintele Bursei.
Ordinele de tranzacţionare pentru acţiuni şi derivate vor putea fi introduse în sistemul Bursei, dar transferurile se vor realiza numai în cadrul algoritmului de fixing, în ultimele 15 minute ale şedinţei. Algoritmul de fixing reprezintă o licitaţie în cadrul căreia tranzacţiile sunt realizate la cel mai bun preţ de cumpărare. Acesta trebuie să fie mai mare sau egal cu cotaţia ordinelor de vânzare.
Codul Bursei spune că starea de "Predeschidere" a unei şedinţe de tranzacţionare poate fi extinsă până la finalul şedinţei.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: criza economica BVB
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close