Antena 3 CNN Economic Biz News Business Soluţia pentru un business de succes în deşertul crizei economice. Care este "oaza" care asigură profitul

Soluţia pentru un business de succes în deşertul crizei economice. Care este "oaza" care asigură profitul

Soluţia pentru un business de succes în deşertul crizei economice. Care este "oaza" care asigură profitul
de O.P.    |    30 Noi 2012   •   12:49

Mediul în care operează afacerile dintr-o economie – legi şi reglementări comerciale, instituţii juridice şi politice – oferă baza de creştere pentru businessuri. Un mediu slab funcţional, care nu reuşeşte să ofere garanţii şi sisteme de securitate de bază, induce cel mai ridicat risc pentru investiţii.

În schimb, acele economii cu politicile comerciale deschise şi cu sisteme juridice şi competiţionale clar definite oferă o platformă mult mai bună pentru dinamica afacerilor. Pornind de la aceste principii, compania de consultanţă americană Grant Thornton, cu sprijinul sondajului realizat de Economist Intelligent Unit (EIU), a realizat un clasament al ţărilor care beneficiează de cel mai favorabil mediu de operare a afacerilor, bazându-se pe opiniile a 406 senior executivi din 50 de economii.

Cele mai importante aspecte urmărite au fost cele afiliate comerţului exterior şi regimurilor de schimb. Totodată, managerii de top au fost intervievaţi şi despre politicile naţionale referitoare la companii şi concurenţă, precum şi despre riscul juridic şi de reglementare. Stabilităţii politice i-a fost atribuită, în chestionarul EIU, o importanţă mai mică.

Potrivit consultanţilor de la Grant Thornton, dezvoltarea unui mediu operaţional solid pentru afaceri ar putea dura ani de zile. Ca atare, nu este deloc surprinzător că primele zece locuri din acest top sunt adjudecate de economiile mature. De altfel, pe primele locuri sunt plasate cinci state europene, ceea ce demonstrează că, în pofida lipsei actuale de creştere, regiunea are o bază puternică de dezvoltare.

Citeste mai multe despre acest subiect, pe
www.incomemagazine.ro

×
Subiecte în articol: afaceri business crestere economica
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close