Antena 3 CNN Economic Biz News Business Soluţii disperate la criza financiară: În Rusia, o bancă se vinde cu 4 euro

Soluţii disperate la criza financiară: În Rusia, o bancă se vinde cu 4 euro

Soluţii disperate la criza financiară: În Rusia, o bancă se vinde cu 4 euro
10 Oct 2008   •   00:28

Guvernul Federaţiei Ruse continuă eforturile de a salva unele bănci private, iar metodele devin din ce în ce mai complicate pe măsură ce criza economică mondială se adânceşte. În timp ce banca rusă de stat pentru afaceri externe se străduieşte să salveze Sviazbank, Căile Ferate din Rusia (RZD) au anunţat că vor cumpăra KIT Finance, care este în pragul falimentului. Achiziţia nu se va ridica la sume fabuloase, întrucât, RZD va plăti doar 100 ruble (circa 4 dolari) pentru această bancă.
Astfel banca de investiţii KIT Finance a anunţat că un consorţiu format din ALROSA (cea mai mare companie de diamante din Rusia) şi RZD cumpără 90% din acţiuni. Cele două societăţi vor împărţi cote egale (45 de procente), restul revenind acţionarilor minoritari, în condiţiile în care guvernul rus va refinanţa datoriile.
Preşedintele RZD, Vladimir Iakunin, a relatat că i s-a propus în urmă cu patru zile să cumpere banca. El a ţinut să menţioneze că societatea sa nu a fost forţată să demareze afacerea, ?întrucât la vremea ofertei, planul de salvare fusese deja elaborat?. El a explicat că, în urma unei analize, afacerea a părut promiţătoare. Oficialul rus a arătat că rezolvarea problemelor financiare ale băncii a fost garantată, referindu-se la un protocol cu Ministerul rus de Finanţe.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Rusia criza economica
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close