Antena 3 CNN Economic Biz News Business "Şomaj" fără voie la Primăria din Craiova după arestarea lui Antonie Solomon

"Şomaj" fără voie la Primăria din Craiova după arestarea lui Antonie Solomon

"Şomaj" fără voie la Primăria din Craiova după arestarea lui Antonie Solomon
Sursa foto: craiova
07 Mar 2010   •   23:53

Primăria Craiova a intrat în blocaj după arestarea preventivă pentru 29 de zile a primarului Antonie Solomon, acuzat de luare de mită. Motivul: atribuţiile primarului nu au fost delegate unui alt oficial din primărie, iar fără semnătura lui Solomon nu pot fi făcute plăţi externe şi nici nu pot fi emise autorizaţii de construcţie, scrie Evenimentul Zilei.

?Noi, viceprimarii, avem fiecare delegare să semnăm pe domeniul lui. Însă nu putem semna pentru urbanism sau pentru efectuarea plăţilor în exteriorul in stituţiei. Avem specimen de semnătură în bancă doar pentru salarii şi cheltuieli curente?, a declarat viceprimarul Mărinică Dincă.

O altă problemă o constituie cererile legate de autorizaţiile de construcţie, în special cele ce nu îndeplinesc toate condiţiile legale pentru a fi aprobate, dar care nu pot fi respinse dacă nu primesc semnătura primarului Craiovei.

?Problema e cu autorizaţiile pe care voiam să le respingem, pentru că săptămâna viitoare intră în vigoare regula acceptării tacite, şi atunci aceste acte vor fi aprobate automat?, spune arhitectul- şef Mircea Diaconescu.

Acesta a declarat că singura soluţie pe care au găsit-o juriştii primăriei este aceea ca măcar certificatele de urbanism şi deciziile de respingere a acestora să fie iscălite pentru un timp de primar şi să fie ştampilate de direcţie.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: somaj antonie solomon
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close