Antena 3 CNN Economic Biz News Business Şomajul în Germania a atins minimul ultimilor 16 ani

Şomajul în Germania a atins minimul ultimilor 16 ani

Şomajul în Germania a atins minimul ultimilor 16 ani
30 Oct 2008   •   16:34

Rata şomajului în Germania a scăzut în octombrie la 7,5 la sută, minimul ultimilor 16 ani. Ritmul este mai accelerat decât cel anticipat de economişti, însă, în următoarea perioadă, este posibilă inversarea evoluţiei pozitive a ultimilor trei ani, potrivit datelor Oficiului Federal de Muncă, comunicate de Reuters.
"În octombrie nu au existat semnale privind o încetinire a economiei şi situaţia nefavorabilă din sectorul financiar internaţional ar putea avea un impact serios asupra pieţei muncii", a declarat Frank-Juergen Weise, şeful Oficiului Federal de Muncă, citat de Reuters.
Anul viitor şomajul ar putea creşte, după o perioadă de declin care datează din anul 2005, din cauza celei mai grave crize financiare globale din ultimii 80 de ani, guvernul recunoscând că economia Germaniei ar putea fi în recesiune.
"Având în vedere contextul mondial, avem chiar un rezultat destul de bun. Dar aceasta nu schimbă cu nimic faptul că perioada cea mai optimă pentru piaţa muncii s-a încheiat. Numărul şomerilor va creşte din nou la sfârşitul anului", a spus Ralph Solveen, economist la Commerzbank.
Industria germană de automobile, în mod particular mărcile de lux precum BMW şi Mercedes-Benz, sunt sectoarele economice printre cele mai afectate de criză.
Angela Merkel, conducătoarea Executivului german, va anunţa săptămâna viitoare un program de stimulare a economiei în valoare de 25 miliarde de euro, într-un efort de susţinere a pieţei muncii.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: criza economica
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close