Antena 3 CNN Economic Biz News Business Sondaj: Investitorii străini acordă nota 2 guvernului pentru programul anti-criză

Sondaj: Investitorii străini acordă nota 2 guvernului pentru programul anti-criză

Sondaj: Investitorii străini acordă nota 2 guvernului pentru programul anti-criză
Sursa foto: criza economica
30 Iul 2009   •   08:45

Investitorii străini au acordat note mici guvernului pentru felul cum încurajează investiţiile şi pentru cum a ales să combată criza economică. Astfel, executivul a primit nota 3 pentru pentru activitatea sa de încurajare a investitorilor străini, conform unui sondaj de opinie la care au răspuns peste 100 de investitori, întocmit de casa de avocatură Enescu&Cuc şi citat de wall-street.ro
De altfel, valorile arată că investiţiile strpine directe în România au scăzut în primele patru luni cu 44,4% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, până la 2,055 miliarde euro.
În plus, guvernul Boc a primit nota 2 pentru strategia anti-criză.
Camelia Enescu, avocat partener în cadrul firmei, declara că ?este foarte important faptul că peste 1/3 din cei care au răspuns sondajului nu ar recomanda România altor investitori.?
Principala problemă a străinilor este birocraţia, urmată de instabilitatea fiscală şi lipsa infrastructurii, ca piedici în dezvoltarea afacerilor.
Sondajul a fost realizat pe pagina web a casei de avocatură şi a fost în special direcţionat către clienţii acesteia, dar şi către alţi membri ai comunităţilor oamenilor de afaceri străini.
Antena3.ro

×
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close