Antena 3 CNN Economic Biz News Business Sony Ericsson va investi la Bucureşti

Sony Ericsson va investi la Bucureşti

Sony Ericsson va investi la Bucureşti
28 Mai 2007   •   14:48

Producătorul suedez de echipamente pentru telecomunicaţii Ericsson va deschide un centru de suport la Bucureşti, şi nu la Iaşi sau Cluj, locaţii vehiculate până în prezent, informează surse citate de Mediafax. Compania a anunţat că va organiza marţi, 29 mai, în Bucureşti, un eveniment la care vor participa oficialităţi locale şi manageri ai Ericsson din afara României, pentru a face un anunţ important.

La începutul lunii februarie, oficiali ai producătorului suedez s-au întâlnit cu premierul Călin Popescu Tăriceanu, la Palatul Victoria, şi au declarat că sunt interesaţi să deschidă în regiune un centru de suport global.

Premierul Tăriceanu i-a invitat să facă această investiţie în România şi a precizat că, pe lângă politica fiscală atractivă, care are la bază cota unică de impozitare, un argument este şi acela al forţei de muncă foarte bine pregătite, respectiv al tinerilor care vorbesc foarte bine limba engleză.

Ericsson, cel mai mare producător de echipamente telecom din lume, a anunţat creşterea profitului operaţional cu 8% în 2006, totalizând 4 miliarde euro. Valoarea netă a vânzărilor a crescut cu 17%, totalizând 19,22 miliarde euro.

Investiţia Ericsson vine după ce compania finlandeză Nokia a anunţat că va construi o fabrică de telefoane mobile şi un centru de cercetare la Cluj.

Antena3.ro

×
Parteneri
Motivul răpirii omului de afaceri moldovean dintr-o parcare din Capitală
x close