Antena 3 CNN Economic Biz News Business Sony va produce LCD-uri în colaborare cu Samsung

Sony va produce LCD-uri în colaborare cu Samsung

Sony va produce LCD-uri în colaborare cu Samsung
27 Feb 2008   •   14:53

Samsung Electronics se află în etapa finală a discuţiilor cu Corporaţia Sony pentru construirea unei noi linii de televizoare tip LCD cu toate că, iniţial, Sony plănuia să investească în noua fabrica a companiei Sharp. Cu toate acestea, compania coreeană Sharp ar putea să colaboreze cu Sony pentru construirea unor panouri cu cristale lichide (LCD) care sunt folosite la televizoarele cu ecran plat, conform unei surse de la Sharp citată de Reuters.com.

Investiţia Sony în fabrica Sharp a ridicat semne de întrebare privind colaborarea Sony cu Samsung, cu toate că preşedintele Sony, Ryoji Chubachi a cerut continuarea colaborării cu Samsung pentru realizarea LCD-urilor. Analiştii consideră că Sony va dobândi un avantaj materializat prin preţuri mai scăzute faţă de Samsung, cel mai mare producător de televizoare LCD la nivel mondial în 2007.

"Sony a avut dificultăţi în producerea unui număr suficient de televizoare dar acum ar putea avea o mai mare putere materializată prin negocierea preţurilor", a spus Park Sang-Hyun, analist al companiei CJ Investment & Securities. Producătorii de LCD-uri se vor bucura în acest an de o piaţă în creştere a acestor aparate, cererea fiind în continuă creştere în timp ce oferta este scăzută.

În acelaşi timp, există îngrijorarea privind un exces de ofertă în anul 2009, atunci când vor ajunge pe piaţă un număr mult mai mare de televizoare. "Imaginea ar putea fi întunecată în anul 2010", a spus Park.

Sony a declarat marţi că va cumpăra o treime din fabrica de 3,5 miliarde de dolari a corporaţiei Sharp, pentru a face faţă cererii tot mai mari pentru televizoarele cu ecran plat.

Antena3.ro

×
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close