Antena 3 CNN Economic Biz News Business Spania ar putea intra în recesiune în 2009

Spania ar putea intra în recesiune în 2009

Spania ar putea intra în recesiune în 2009
19 Oct 2008   •   21:56

Economia Spaniei ar trebui să revină pe tren ascendent la jumătatea anului 2009, dar ar putea intra în recesiune în acelaşi an dacă şi economia mondială va avea aceeaşi soartă, spune primul ministru Jose Luis Rodriguez Zapatero, citat de Reuters.
Fără să spună dacă a patra economie a zonei euro se va contracta, Zapatero a declarat ziarului Publico că ţări precum Spania, în curs de dezvoltare, fie vor fi afectate negativ, fie vor traversa o perioadă mai grea.
Guvernul socialist de la Madrid a atras atenţia că recesiunea ar putea cuprinde economia statului spaniol, iar Zapatero nu a făcut decât să o pronosticheze mai curând.
?Cred că, în cea de-a doua jumătate a anului viitor, vom fi avut deja înregistrate creşteri economice trimestriale. Acest lucru nu înceamnă că, anual, creşterea se va menţine?, a declarat Zapatero.
?Dacă va fi recesiune mondială, şi noi vom fi în aceeaşi situaţie?, a spus primul ministru.
Rata şomajului în Spania a atins cel mai ridicat nivel din zona euro, de la declanşarea crizei.
Guvernul spune că economia a îngheţat în cel de-al treilea trimestru, iar analiştii prevăd o creştere de 1.6 procente pentru anul 2009, după una de 3.7% în 2007.
Comisia Europeană se aşteaptă ca Spania să intre în recesiune la sfârşitul anului, în timp ce Fondul Monetar Internaţional prevede o scădere economică de 0.2 procente în 2009.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Spania recesiune economica
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close