Antena 3 CNN Economic Biz News Business Spania în drum spre recesiune. Rata şomajului a atins maximul ultimilor patru ani

Spania în drum spre recesiune. Rata şomajului a atins maximul ultimilor patru ani

Spania în drum spre recesiune. Rata şomajului a atins maximul ultimilor patru ani
24 Oct 2008   •   18:09

Tot mai puţine locuri de muncă în Spania. Rata şomajului a atins maximul ultimilor patru ani. Numărul spaniolilor care nu au un loc de muncă a urcat cu peste 800.000 de persoane numai în ultimul an. Specialiştii Comisiei Europeane spun că Spania va intra în recesiune în a doua jumãtate a anului. Unii economişti anticipeazã că rata şomajului ar putea ajunge anul viitor la 19%. Toate acestea swe întâmplă din cauza problemelor din economia mondială care au dus la o adevărată criză în sectorului construcţiilor.
Rata şomajului a crescut de la 10,4% în trimestrul doi, la 11,3% în trimestrul trei, cel mai mare procent din întreaga Uniune Europeană. Numărul angajaţilor din construcţii a scăzut cu 4,5 procente faţă de trimestrul anterior, la 2,5 milioane. Numărul de locuri de muncă pentru sectorul de producţie a scăzut de asemenea cu 2,1%, la 3,2 milioane. O creştere sensibilă s-a înregistrat doar în domeniul serviciilor, unde numărul de locuri de muncă a crescut cu 1,9 procente, la 13,8 milioane.
Comisia Europeană prevede că Spania va intra în recesiune în trimestrul patru. Ministrul spaniol al Finanţelor, Pedro Solbes a declarat săptămâna aceasta că Spania se îndreaptă deja ?către zero?.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: locuri de munca rata somajului
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close