Antena 3 CNN Economic Biz News Business Speculanţii imobiliari duc Bucureştiul în pragul sindromului ?ferestrelor întunecate?

Speculanţii imobiliari duc Bucureştiul în pragul sindromului ?ferestrelor întunecate?

Speculanţii imobiliari duc Bucureştiul în pragul sindromului ?ferestrelor întunecate?
01 Apr 2008   •   20:29

Potrivit unui studiu realizat de Asociaţia Agenţiilor Imobiliare din Europa Centrală, Capitala României este la un pas de aşa-zis-ul sindrom al ?ferestrelor întunecate?. Deşi cererea de locuinţe din Bucureşti este imensă, mai mult de jumătate din apartamentele noi sunt nelocuite.

Conform experţilor imobiliari, vina o poartă investitorii speculativi, care cumpără locuinţele pentru a le revinde sau închiria la preţuri uriaşe. Studiul relevă că în 2007 au fost finalizate mai puţin de 2.000 de apartamente, deşi cererea este estimată la 135.000 de unităţi. Situaţia nu se va schimba în acest an, în care sunt anunţate cel mult 6.000 de noi locuinţe finalizate.

Experţii imobiliari susţin că în curând am putea asista la o cotitură a pieţei.Preţurile din ce în ce mai mari vor descuraja potenţialii cumpărători, iar dezvoltatorii vor oferi noile locuinţe direct spre închiriere.

Antena3.ro

×
Parteneri
Vremea severă a făcut prăpăd în mai multe zone din țară
x close