Antena 3 CNN Economic Biz News Business Stancev şi afacerile cu primarii

Stancev şi afacerile cu primarii

Stancev şi afacerile cu primarii
29 Mar 2007   •   07:46

Consultantul bulgar, Stamen Stancev, acuzat de spionaj economic, ar fi fost interesat să facă afaceri şi cu primăria capitalei. Bulgarul s-ar fi întâlnit cu primarul capitalei, Adriean Videanu, dar şi cu viceprimarul liberal Ludovic Orban, informează jurnaliştii de la Gândul. A fost o întâlnire de afaceri. Cei doi neagă, însă, orice legătură cu Stamen Stancev şi susţin că nu l-au cunoscut pe consultantul bulgar.

Ziarul Gândul susţine că, potrivit înregistrărilor făcute de serviciile de informaţii, Stamen Stanchev s-ar fi întâlnit cu primarul Capitalei Adriean Videanu şi cu viceprimarul Ludovic Orban. Stancev ar fi intermediat întrevederi ale celor doi edili cu reprezentanţii firmei Skoda, interesaţi să participe la o licitaţie pentru achiziţionare a 500 de tramvaie de către primăria Capitalei.

Adriean Videanu neagă însă informaţiile prezentate de ziarişti. El susţine că nu îşi aminteşte să-l fi cunoscut pe Stancev. Primarul general nu exclude însă posibilitatea ca Stancev să fi fost în una dintre multele delegaţii cu care s-a întâlnit la primărie. Viceprimarul Ludovic Orban a declarat însă categoric că nu-l cunoaşte pe Stanchev. Consultantul bulgar Stamen Stancev este acuzat, alături de alte patru persoane, de spionaj economic în dosarul unor mari privatizări.

Antena 3

×
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close