Antena 3 CNN Economic Biz News Business Standard & Poor's a revizuit ratingul Transelectrica şi l-a coborât pe cel al Transgaz la ?BB+?

Standard & Poor's a revizuit ratingul Transelectrica şi l-a coborât pe cel al Transgaz la ?BB+?

Standard & Poor's a revizuit ratingul Transelectrica şi l-a coborât pe cel al Transgaz la ?BB+?
30 Oct 2008   •   16:16

Agenţia de evaluare financiară Standard & Poor's a anunţat joi revizuirea perspectivei ratingului Transelectrica, de la "pozitivă" la "negativă". În acelaşi timp, Standard & Poor's a coborât şi ratingul Transgaz la ?BB+?, cu perspectivă ?negativă?. Ratingul Transelectrica nu este influenţat direct de ratingul României, redus luni. Totuşi, agenţia de evaluare financiară ia în calcul monopolul deţinut de Transelectrica în sectorul transportului de electricitate, de importanţa sa strategică şi de garanţiile de stat acordate pentru datoriile companiei, precizează Standard & Poor's.
O reeavaluare negativă a României va conduce la revizuirea ratingului Transelectrica. Revizuirea ratingului Transelectrica va fi făcută dacă ratingului ţării va fi mai bun.
"Decizia urmează reducerii ratingului României şi reflectă vulnerabilitatea Transelectrica la o potenţială continuare a degradării condiţiilor macroeconomice", a declarat analistul Standard & Poor's (S&P) Tania Tsoneva, citat de Mediafax. Transelectrica deţine monopolul privind transportul de electricitate.
Standard & Poor's a redus miercuri şi ratingul pe termen lung al BCR după ce, în urmă cu două zile, agenţia a redus şi ratingul de ţară pentru împrumuturile în monedă străină pe termen mediu şi lung.
Antena3.ro

×
Parteneri
Primarul din Spanțov, prima reacție despre moartea fetiței de 4 ani și a bunicii ei
x close