Antena 3 CNN Economic Biz News Business Standard & Poor's: Ratingul Rusiei pe 2009 ar putea fi redus de la "Stabil", la "Negativ"

Standard & Poor's: Ratingul Rusiei pe 2009 ar putea fi redus de la "Stabil", la "Negativ"

Standard & Poor's: Ratingul Rusiei pe 2009 ar putea fi redus de la "Stabil", la "Negativ"
23 Oct 2008   •   16:35

Agenţia Standard & Poor's (S&P) a redus, joi, perspectiva ratingului acordat Rusiei de la "Stabilă" la Negativă", avertizând, totodată, asupra costurilor de salvare a băncilor în prag de faliment şi a riscului crescut de deficit bugetar, informează Reuters.
Experţii S&P au confirmat ratingurile pentru creditele pe termen lung în monedă străină la "BBB+", iar cele în monedă naţională la "A-".
"Revizuirea perspectivei reflectă posibilitatea unei reduceri a ratingului în cazul în care costurile operaţiunilor de salvare a băncilor vor continua să crească, în timp ce ieşirile de capital se accelerează ca urmare a scăderii încrederii în sistemul financiar şi monetar", a declarat Frank Gill, analist la S&P.
Cei de la Standard & Poor's spun că se aşteaptă la o creştere a creditelor neperformante în sectorul financiar rus, iar bugetul ar putea înregistra un deficit în anul următor.
În ultimii ani datoria guvernamentală a Rusiei a scăzut ca urmare a veniturilor mari provenite din exporturilor de petrol şi gaze naturale.
Autorităţile din Rusia au mărit, săptămâna trecută, ajutorul de urgenţă acordat sectorului financiar, la peste 130 miliarde de dolari. Motivul: susţinerea evoluţiei acţiunilor şi a îmbunătăţirea lichidităţii pieţelor, după ce bursa a înregistrat cele mai mari pierderi din ultimul deceniu.
În acelaşi timp, indicele principal al bursei de la Moscova, RTS, a coborât cu mai mult de 60 de procente de la nivelul maxim atins în luna mai.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Rusia
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close