Antena 3 CNN Economic Biz News Business Statul va avea participaţia majoritară la construirea reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă

Statul va avea participaţia majoritară la construirea reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă

Statul va avea participaţia majoritară la construirea reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă
17 Apr 2008   •   13:15

Statul va avea participaţia majoritară la compania care va construi reactoarele 3 şi 4 ale centralei de la Cernavodă. Participaţia va creşte de la 20%, cât era prevăzut până acum, la 51%, iar finanţarea lucrărilor va fi asigurată din sume obţinute din privatizări. Declaraţia a fost făcută de ministrul Finanţelor Varujan Vosganian. El a explicat că există 2 miliarde de euro din privatizări şi că, în două săptămâni, va fi elaborat un proiect de hotărâre de Guvern prin care Nuclearelectrica va deţine pachetul majoritar la compania mixtă ce va fi înfiinţată.

Vosganian a adăugat că decizia de majorare a participaţiei Nuclearlectrica în proiect a fost luată după realizarea unei cercetări sociologice, potrivit căreia că populaţia agreează existenţa unui control al statului în această investiţie. Minsitrul nu a precizat dacă studiul a fost realizat înainte de a începe negocierile cu partenerii străini.

Antena 3

×
Parteneri
Două linii de tramvai din Bucureşti sunt blocate, din cauza unui accident
x close