Antena 3 CNN Economic Biz News Business Sterling Resources începe programe de foraj a trei sonde onshore din România

Sterling Resources începe programe de foraj a trei sonde onshore din România

Sterling Resources începe programe de foraj a trei sonde onshore din România
Sursa foto: sterling
06 Noi 2009   •   15:39

Sterling Resources va începe un program de foraj a trei sonde onshore în România, pentru identificarea acumulărilor de gaze la mică adâncime, estimând că lucrările pentru prima dintre acestea vor fi iniţiate a jumătatea lunii noiembrie, şi îşi propune săparea unei sonde offshore în 2010, scrie Mediafax.


Forajul primei sonde din programul de trei sonde va începe la mijlocul lunii noiembrie, în concesiunea onshore EIII-7 Sud Craiova din România, a anunţat, vineri, compania.

"Începerea acestui program urmează aprobării date de Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale din România (ANRM) privind cesionarea a 50% din cota de participare Midia Resources SRL (filială română a Sterling Resources Ltd) către filiala din România a companiei TransAtlantic (TransAtlantic Worldwide Romania SRL) şi obţinerea tuturor autorizaţiilor şi certificatelor locale şi guvernamentale. După cum am anunţat anterior, compania TransAtlantic va fi integral responsabilă pentru costurile acestor trei sonde, pentru a câştiga 50% din cota de participare", scrie în comunicatul companiei petroliere.

Sondele respective sunt proiectate pentru a se identifica acumulările de gaze la mică adâncime şi determinarea caracteristicilor favorabile rezervorului în cadrul mai multor prospecte.

"Dacă aceste sonde au rezultat pozitiv, ele vor diminua gradul de risc în zonă şi vor crea noi oportunităţi pentru mai multe prospecte deja identificate în cadrul acestui bloc. Sterling va deţine o cotă de participare de 50% de pe urma acestui program", transmite compania.

Sterling anunţă că, în afara acestor activităţi de foraj onshore, compania va fora o sondă de explorare offshore în cursul anului 2010, în condiţiile în care în perimetrele Midia şi Pelican au fost identificate mai multe zone, vizată fiind prospecţiunea Ioana, denumită anterior Midia SE, care se află în partea de sud şi est a blocului Doina.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Marea Neagrã
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close